|
Дата и час: 06 Сеп 2010, 18:25
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
| Автор |
Съобщение |
|
emm_1968
|
 Re: Чат тема
philosopher написа: @emm_1968, ако годината на раждането ти е същата като тази, която е включена във форумния ти nickname, значи не си чак от най-старите млади учени.  То и аз не съм първа младост за докторант. Тази година правя 29, а има докторанти и на по 24... дечица!  На моята възраст сигурно вече ще си доцент ..., а и на 24 изобщо не са деца.
|
| 26 Фев 2010, 18:43 |
|
 |
|
emm_1968
|
philosopher написа: ..., а има докторанти и на по 24... дечица!  Философе*, явно тези "дечица" на по 24 са се замислили само за наука, заливат ни само със съобщения за срещи и дискусии за бъдещето на БАН  . Толкова са сериозни  , че ще остареят преди мен ... Трябва да ги провокираме с нещо интересно за да се започне някакъв разговор (чат) ... *  Извинявай, че си позволявам такова обръщение, надявам се, не те обижда, макар че в миналото такова обръщение е предизвиквало респект.
|
| 08 Мар 2010, 09:58 |
|
 |
|
philosopher
|
Така е! И не само тук, във форума, но и в реалния живот е така. Аз имам няколко приятели от по-старите докторанти и колкото пъти сме се опитвали да привлечем по-младото поколение на нашите частни, вечерно-среднощни, научни симпозиуми*, които се провеждат на маса с много ядене и пиене, все не постигаме успех. Айде, омъжените (респ. женените) ги разбираме - ревниви съпрузи, бебета и пр., ама другите? А по повод онова, което каза за остаряването, има хубав виц: Един отива на лекар и пита: - Докторе, ако спазвам диета, ако не пия, не пуша и не ходя по жени, ще живея ли по-дълго? Докторът отговаря: - Абе, не знам дали ще живееш по-дълго, ама много дълго ще ти се стори! Познавам някои колеги, които са жива илюстрация на този виц.*Симпозиум - днес, думата се изпозва предимно за научни конференции, но в древността е означавала събиране с цел обилно ядене и пиене.
|
| 10 Мар 2010, 21:03 |
|
 |
|
lege
|
philosopher написа: *Симпозиум - днес, думата се изпозва предимно за научни конференции, но в древността е означавала събиране с цел обилно ядене и пиене.  o.k. Da spomenem i hubava musica  Predimno rock & metal  Baq narod ot syslovieto sa i PhD  (ne v BG)
|
| 11 Мар 2010, 11:47 |
|
 |
|
philosopher
|
lege написа: Da spomenem i hubava musica  Predimno rock & metal  Baq narod ot syslovieto sa i PhD  (ne v BG) Ааааа, бъркаш! Защо да няма в БГ? Ами тези: http://vbox7.com/play:041c9649http://vbox7.com/play:4ca714afМладежът, който пее (Станислав), вече си изкара трите години и скоро му предстои защита на дисертация по педагогическа психология в СУ.
|
| 12 Мар 2010, 01:10 |
|
 |
|
lege
|
jaw, sorry, bravo na mladeja  Mnogo dobre, daje bravo! I grupata stava  Predi godini imashe edin sait samo za BG metal grupi, edno momche, armenche, go praveshe, no sprq - bil stanal na 'godini' (hahh, samo 21), a nqmalo koj da mu pomaga i taka...I syvetyt mu beshe - da bg metal bandi da tyrsqt realizaciq v ujbina... MMmmmmmmmmmmm daaaaaaaaa
|
| 12 Мар 2010, 14:49 |
|
 |
|
philosopher
|
emm_1968 написа: Само ще вметна, че този раздел е за "Радости и неволи" на докторантите, а в него обсъждаме проблеми на институциите. Тук се предполага, че ще си пишем за музика, кино, срещи (не научни семинари), ще се пооплачем от ниски стипендии, заядливи изпитващи в комисиите и пр. Философа полагаше някакви усилия в тази посока, но и той се разочарова от апатията към интересните неща в живота ... и престана. Ами, то само ние двамата си говорехме. Никой не пожела да се включи в разговора. Само в СУ има над 700 докторанти, а никой не пише тук. Ама те повечето колеги са женени (омъжени), с деца... не им до форуми... или пък киснат в бг-мама. 
|
| 12 Апр 2010, 16:14 |
|
 |
|
emm_1968
|
Че то и аз съм женен, по време на следването ми се роди второто ни дете ..., но пък това не изключва останалото от живота. Вярно, че е тежко да учиш (особено докторантура) и да гледаш деца, но живота не спира. А и в тази тема може да си говорим за деца като в бг-мама ... Децата са радост, а неволите са да ги гледаш с едната стипендия  .
|
| 12 Апр 2010, 17:29 |
|
 |
|