Начало / Новини / Обществени науки / "Етнос, религия и принадлежност"
Новини
8.12.2010
"Етнос, религия и принадлежност"
София, Пловдив, Родопите (04 - 18 юли, 2011 г.)

Международната лятна школа е уникална, глобална инициатива, организираща ежегоден форум с продължителност от две седмици. Всяко издание школата се занимава критически с проблеми на религията и обществото, които влияят върху естеството на общността. Школата съчетава плуралистични перспективи към религията със научни подходи към толерантността, гражданското общество и предлага отворен, диалогичен метод на преподаване.

През идната година Школата ще се организира в България и ще се фокусира върху различни типове периферия, срещани в обществения живот. Ще се занимава с хора, места, семейства, етнически групи, религии и практики, дефинирани от дихотомията център - периферия.

Пълната информация за школата може да видите в английската версия на новината!

Домакин на българското издание на Школата е Пловдивският университет “Паисий Хилендарски” (http://www.uni-plovdiv.bg) и други.

За контакти:

International Summer School on Religion and Public Life
610 Centre Street, Suite A – Newton,
MA 02458 USA
info@issrpl.org
www.issrpl.org

Краен срок за подаване на документи е 25 март 2011 г. на: http://www.issrpl.org/programs/application.html.
31 декември 2020
осолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование, както и за желаещи да специализират в областта на и

31 декември 2020
Посолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria