Начало / Новини / Обществени науки / Международни стипендии за жени-учени
Новини
14.4.2011
Международни стипендии за жени-учени

Стартира новият кръг за международните стипендии на L’ORÉAL/ЮНЕСКО  L’ORÉAL/ЮНЕСКО за 2012 г., предназначени за жени-учени, работещи в сферата на науките за живота /биология, биохимия, биотехнологии, медицина, агрономия, генетика, имунология фармацевтика, психология, нанотехнологии и пр./. Стипендиите са на стойност 20000 щ.д. за срок от 1 година.

Предложените проекти за изследвания трябва да бъдат с продължителност 12 месеца, като съществува възможност за продължение с още 12 месеца за същия проект. Изследването следва да бъде осъществено в периода 1 март 2012 г.- 1 март 2013 г. Най-малко половината от изследователската работа на всеки етап трябва да бъде проведена в чужбина, а минимум 2 месеца - в собствената страна.

Кандидатите трябва да бъдат не по-възрастни от 35 години /родени след 1 януари 1977 г./ и да притежават изискваната професионална и езикова подготовка. Необходимо е да представят също препоръки от приемащата институция в чужбина, от научния си ръководител в приемащата институция в чужбина и от академична/университетска институция в родната им страна.

Условията за кандидатстване ще намерите и на адрес.

Срокът за подаване на документите в Националната комисия на Р България за ЮНЕСКО е 10 юни 2011 г.

Допълнителна информация можете да получите на тел. 948 2706, г-жа Станислава Нишкова.

31 декември 2020
осолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование, както и за желаещи да специализират в областта на и

31 декември 2020
Посолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria