Начало / Новини / Обществени науки / "Изкуство и археология на свещеното и Визуалната култура във Византия"
Новини
8.11.2011
"Изкуство и археология на свещеното и Визуалната култура във Византия"

Уважаеми колеги,

Американският научен център в София иска да Ви информира за стипендиантската програма на Фондация "Гети", САЩ,  организирана посредством Съветът на американските изследователски центрове в чужбина (CAORC: http://caorc.org/).

Програмата предоставя възможност за работа по самостоятелен изследователски проект в Алжир или Турция свързан със следните семинари: Изкуство и археология на свещеното (семинарът ще се проведе в Алжир) и Визуалната култура във Византия (семинарът ще се проведе в Турция). Кандидатите трябва да са защитили докторска степен *или* да имат професионален опит в областта на история на изкуството. Независимите изследвания трябва да бъдат проведени през периода от 9 юни до 16 юли, 2012 г. Стипендията от фондация "Гети"включва пътните и дневни в размер на $ 7,500.

Българските изследователи ще могат да подадат молби *чрез *Американския научен център в София (ARCS).

За по-подробна информация вижте: ТУК

Американски научен център в София ул. "Васил Петлешков" 75
София, 1510
тел.: (02) 947 94 98

31 декември 2020
осолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование, както и за желаещи да специализират в областта на и

31 декември 2020
Посолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria