Начало / Новини / Обществени науки / "Киберфолклор: творчеството на дигиталните народни маси"
Новини
16.3.2012
"Киберфолклор: творчеството на дигиталните народни маси"

Скъпи колеги и приятели,

Излезе новият брой на електронното списание за културни изследвания СеминарБГ, озаглавен "Киберфолклор: творчеството на дигиталните народни маси".

В този брой няма да срещнете народни носии, напеви, коледари – с една дума музейни стилизации. Новият интернет фолклор ще бъде обследван като жива практика за справяне с все по-бързо усложняващия се глобален свят.

Тролове, рептили, магове-лечители, извънземни, слънцеяди и доброволци-историци ще бродят из различните изследователски текстове. „Не е възможно, това е някаква шега” – ще бъде първата ви реакция. Но защо този абсурд се възпроизвежда от хиляди и хиляди потребители? Защо тъкмо той, а не друг възможен абсурд? Това, надяваме се, ще ни насочи към основния въпрос на броя: как стана така, че най-хипермодерното – интернет, усилва най-древното – фолклора?

Приятно четене!
Поздрави от екипа на списанието!

31 декември 2020
осолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование, както и за желаещи да специализират в областта на и

31 декември 2020
Посолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria