Начало / Новини / Обществени науки / “Детето и психоанализата”
Новини
7.5.2012
“Детето и психоанализата”

Между 11-13 май, 2012 г. ще се състоят Дни на Франсоаз Долто в България “Детето и психоанализата” с участието на водещи френски психоаналитици - Мириам Сежер, Жан-Пиер Уинтер, Клод Шодер, Анемари Хамад, Назир Хамад и Георги Кацаров.

На 11 май, 17 ч., СУ “Св. Климент Охридски” 65 ауд., Ректорат ще се проведе открита лекция, на която участниците ще могат да видят филм за идеите на Франсоаз Долто, да чуят кратки експозета на лекторите и да зададат своите въпроси след представяне на книгите на Ф. Долто „Когато се появи детето“ и на Мириам Сежер “Думи, за да се родиш. Психоанализата в родилния дом”.

В дните 12-13 май в работните ателиета “Долто и перинаталността“,“Долто и образованието“,  “Долто и превенцията“, специалисти, родители и студенти ще чуят експозета на теми като: “Психоанализата в майчинството”, “Ранната социализация и приемните места през идеите на Долто“, “Долто и вината”, “Една психоаналитична гледна точка върху ранната социализация”, “Зелената къща – една иновативна структура” и “Психоанализа извън рамките на кабинета”.

Ще се обсъждат случаи от практиката и всеки участник ще има възможност да зададе своите въпроси.

Заповядайте!

31 декември 2020
осолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование, както и за желаещи да специализират в областта на и

31 декември 2020
Посолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria