Начало / Новини / Обществени науки / Карол отново дава стипендия за докторант
Новини
13.9.2013
Карол отново дава стипендия за докторант

Корпоративен Университет Карол обявява конкурс за 10-месечна докторантска стипендия в размер на 800 лв. Кандидатите трябва да са редовни докторанти в акредитирани висши училища и да работят в областта на икономиката, финансите, международните икономически отношения, физиката, математиката или инженерните дисциплини.

Приемът на документи започна на 1 октомври. Конкурсът ще се проведе на три степени. Одобрените по документи ще бъдат поканени да презентират своите проекти в периода 4 – 15 ноември. С финалистите ще бъде проведено интервю, а избраният стипендиантът ще бъде обявен на 16 декември. Стипендията ще бъде получавана в периода януари 2014 – октомври 2014 г. включително.

Победителят в първия конкурс, Христо Илиев, е докторант към катедра „Квантова електроника” в СУ „Св. Климент Охридски”, физически факултет. Темата на неговата дисертация беше „Генерация на къси лазерни импулси в близката инфрачервена област с дължина на вълната между 1 и 2 микрометра”. Работата му беше отличена от Физическия факултет на СУ като най-добра дисертация на 2012 г.

Подробности: http://www.karoll.bg/obrazovanie/korporativen-universitet-karol/doktorantska-programa/

31 декември 2020
осолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование, както и за желаещи да специализират в областта на и

31 декември 2020
Посолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria