Начало / Новини / Обществени науки / "Първата световна война и Балканите..."
Новини
10.6.2014
"Първата световна война и Балканите..."

Международна студентска школа 2014

"Първата световна война и Балканите - историческо събитие, опит и памет"

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ
за магистри и докторанти

От 6 до 10 октомври 2014 г. базираната в Мюнхен Асоциация за изследвания на Югоизточна Европа (SOG) организира своето 53-то "есенно училище" (Internationale Hochschulwoche / International University Week HSW) за магистри и докторанти от различни европейски страни и от различни дисциплини - политология, антропология, история, социални науки, литературознание и пр.

Тази година темата на училището са Балканската и Първата световна война. Сред поканените лектори са Gerhard Hirschfeld (Stuttgart University); Maria Bucur (Indiana University, Bloomington); и Tamara Scheer (Ludwig-Boltzmann Institute, Vienna).

Предварителната програма може да видите тук: www.sogde.org

Още подробности за участието, за необходимите документи и възможностите за финансиране на пътурването може да видите в английската версия на новината.

Крайният срок за кандидатстване е 20 юли 2014 г.

За контакти може да пишете на:

31 декември 2020
осолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование, както и за желаещи да специализират в областта на и

31 декември 2020
Посолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria