Warning: reset() expects parameter 1 to be array, null given in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 6 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 7 Warning: reset() expects parameter 1 to be array, null given in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 12 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 13 Новини
 
Начало / Новини / Докторант от Медицинския университет спечели стипендията на Карол
Новини
18.1.2017
Докторант от Медицинския университет спечели стипендията на Карол

Анна Загорска е носителят на докторантската стипендия на Финансова група Карол за 2017г. Тя е докторант в Медицински Университет – София, катедра „Медицинска физика и биофизика“, с докторантска тема Дозиметрия на очна леща на персонала, работещ в интервенционалната рентгенология и кардиология. Научната й работа е с практично-приложна насоченост и резултатите от нея вече се използват от медицински специалисти в урологията и кардиологията. За първи път в България се правят измервания с пасивни дозиметри на цял медицински екип и се оценяват според световната добра практика. Отличената докторантска е разработила методика за оценка, конструирала е фантом за калибриране, проектирала и изработила с екипа си нов ергономичен дозиметър.

Това е първата подкрепена от Карол работа на докторант, чиито резултати вече реално се използват и имат потенциал да бъдат прилагани в национален мащаб.

Анна Загорска спечели журито в конкурентна надпревара с още трима силни финалисти от Софийския университет. В работата на всеки един от тях има нещо уникално в неговата сфера и всеки от тях искрено вярва в успеха на своята научна дейност.

За първи път тази година в журито онлайн от Сингапур участва д-р Елица Кьосева, асистент-професор в Сингапурския университет по технологии и дизайн. Тази година тя получи престижната награда „Джон Атанасов“ на държавния глава за изявени млади български учени в областта на компютърните науки в световен мащаб.

Носителят на стипендията за този година – Никола Каравасилев беше в друга точка на Азия, в индийския град Бхубанешвар, където в момента се провежда Международна олимпиада по астрономия и астрофизика. М.г. той получи подкрепата на журито заради успешната си педагогическа дейност като ръководител на националния отбор по астрономия, с който всяка година печели десетки отличия за страната ни. Той поздрави журито и финалистите и ги заведе с едно видео в своята лаборатория, за да покаже каква апаратура е закупил със средствата от стипендията. Когато преди година получи стипендията, разказа на журито за своята мечта – да превърне скромната стаичка, в която подготвя учениците за олимпиади и състезания, в модерна лаборатория. Благодарение на финансовата подкрепа от Карол, той е успял да купи наблюдателна и измервателна апаратура, донесла награди на състезания по експериментална физика. С част от средствата е закупил сборници със задачи.

Финансова група Карол дава за пети път годишна стипендия в размер на 8000 лв. за редовен докторант. Досегашните носители на от СУ, УАСГ и Техническия университет.

21 февруари 2018
Тази анкета на Фондация Карол Знание ще ни помогне да организираме подходящи обучения и да създадем нови възможности за амбициозни млади български учени, които искат да видят реализирани своите научни проекти. Ще Ви отнеме около 10 минути.

7 февруари 2018
Най-новата организация започва работа 25 години след старта на първата компания в групата на Карол.

8 декември 2017
Форум СОФИЙСКИ ДИАЛОЗИ 22ро издание, 11-12 декември, 2017 г.

4 декември 2017
Стипендията е в размер на 1250 евро, които са необлагаеми. Тя се отпуска минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

23 октомври 2017
Годишна стипендия в размер на 8000 лв. ще предостави отново финансова група Карол.
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria