Warning: reset() expects parameter 1 to be array, null given in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 6 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 7 Warning: reset() expects parameter 1 to be array, null given in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 12 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 13 Новини
 
Начало / Новини / Докторант от Медицинския университет спечели стипендията на Карол
Новини
18.1.2017
Докторант от Медицинския университет спечели стипендията на Карол

Анна Загорска е носителят на докторантската стипендия на Финансова група Карол за 2017г. Тя е докторант в Медицински Университет – София, катедра „Медицинска физика и биофизика“, с докторантска тема Дозиметрия на очна леща на персонала, работещ в интервенционалната рентгенология и кардиология. Научната й работа е с практично-приложна насоченост и резултатите от нея вече се използват от медицински специалисти в урологията и кардиологията. За първи път в България се правят измервания с пасивни дозиметри на цял медицински екип и се оценяват според световната добра практика. Отличената докторантска е разработила методика за оценка, конструирала е фантом за калибриране, проектирала и изработила с екипа си нов ергономичен дозиметър.

Това е първата подкрепена от Карол работа на докторант, чиито резултати вече реално се използват и имат потенциал да бъдат прилагани в национален мащаб.

Анна Загорска спечели журито в конкурентна надпревара с още трима силни финалисти от Софийския университет. В работата на всеки един от тях има нещо уникално в неговата сфера и всеки от тях искрено вярва в успеха на своята научна дейност.

За първи път тази година в журито онлайн от Сингапур участва д-р Елица Кьосева, асистент-професор в Сингапурския университет по технологии и дизайн. Тази година тя получи престижната награда „Джон Атанасов“ на държавния глава за изявени млади български учени в областта на компютърните науки в световен мащаб.

Носителят на стипендията за този година – Никола Каравасилев беше в друга точка на Азия, в индийския град Бхубанешвар, където в момента се провежда Международна олимпиада по астрономия и астрофизика. М.г. той получи подкрепата на журито заради успешната си педагогическа дейност като ръководител на националния отбор по астрономия, с който всяка година печели десетки отличия за страната ни. Той поздрави журито и финалистите и ги заведе с едно видео в своята лаборатория, за да покаже каква апаратура е закупил със средствата от стипендията. Когато преди година получи стипендията, разказа на журито за своята мечта – да превърне скромната стаичка, в която подготвя учениците за олимпиади и състезания, в модерна лаборатория. Благодарение на финансовата подкрепа от Карол, той е успял да купи наблюдателна и измервателна апаратура, донесла награди на състезания по експериментална физика. С част от средствата е закупил сборници със задачи.

Финансова група Карол дава за пети път годишна стипендия в размер на 8000 лв. за редовен докторант. Досегашните носители на от СУ, УАСГ и Техническия университет.

30 март 2018
Предприемчиви ли са българските млади учени? Търсят ли финансиране за научната си работа? Стремят ли се да доведат до реализация научния си продукт? Обмислят ли възможности за собствен бизнес или кариера в корпоративния сектор?

21 февруари 2018
Тази анкета на Фондация Карол Знание ще ни помогне да организираме подходящи обучения и да създадем нови възможности за амбициозни млади български учени, които искат да видят реализирани своите научни проекти. Ще Ви отнеме около 10 минути.

7 февруари 2018
Най-новата организация започва работа 25 години след старта на първата компания в групата на Карол.

8 декември 2017
Форум СОФИЙСКИ ДИАЛОЗИ 22ро издание, 11-12 декември, 2017 г.

4 декември 2017
Стипендията е в размер на 1250 евро, които са необлагаеми. Тя се отпуска минимум за 6 и максимум за 12 месеца.
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria