Warning: reset() expects parameter 1 to be array, null given in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 6 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 7 Warning: reset() expects parameter 1 to be array, null given in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 12 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 13 Новини
 
Начало / Новини / Анкета: "Научна мобилност - възприятия, мотивация и опит"
Новини
6.3.2017
Анкета: "Научна мобилност - възприятия, мотивация и опит"

Уважаеми Колеги,

Европейската комисия е посветила усилията си на каузата да доведе представителите на бизнеса и на академичния сектор по-близо едни до други като по този начин допринесе за създаването на Съюза за иновации и съответно за запазването на силата и жизнеността на европейската икономика.

Мрежата EURAXESS е финансирана от Европейската комисия, като една от нейните цели е да разработи практически решения, посредством които да бъдат запълнени празнините между бизнеса и академичния сектор.

С цел да осигурим възможности за постигането на решения, които отговарят на потребностите на работодателите, бихме искали да Ви зададем няколко въпроса за Вашите възприятия, мотивация и опит, свързани с мобилността на учените между академичния и неакадемичния сектори.

Вашата обратна връзка е много важна за подпомагането на бъдещото развитие на дейностите на EURAXESS в областта на взаимодействието между бизнеса и академичния сектор. Затова най-учтиво Ви каним да попълните въпросника до 17 март 2017 г. Също така се чувствайте свободни да препратите адресите, посочени по-долу, на Ваши колеги или други контактни лица, работещи било в или извън академичния сектор, до които проучванията биха могли да се отнасят.

Проучването за изследователите, които в момента работят в академичния сектор, е достъпно на следния адрес.

Проучването за изследователите, които в момента работят извън академичния сектор е достъпно на следния адрес.

Попълването на въпросниците и за двете проучвания отнема около 10 минути.

EURAXESS е европейска мрежа, създадена от Европейската комисия в академичните среди, чиято цел е да подкрепя мобилността на международния изследователски талант към и във Европа, както и неговата мобилност в различните сектор (междусекторна мобилност).

Повече информация за мрежата EURAXESS можете да откриете на адрес: www.euraxess.ec.europa.eu.

В случай, че имате каквито и да е въпроси по отношение на мрежата EURAXESS или на въпросника, чувствайте се поканени да се обърнете към мен.

С най-добри пожелания,
Фани Колева, асистент по проекта

30 март 2018
Предприемчиви ли са българските млади учени? Търсят ли финансиране за научната си работа? Стремят ли се да доведат до реализация научния си продукт? Обмислят ли възможности за собствен бизнес или кариера в корпоративния сектор?

21 февруари 2018
Тази анкета на Фондация Карол Знание ще ни помогне да организираме подходящи обучения и да създадем нови възможности за амбициозни млади български учени, които искат да видят реализирани своите научни проекти. Ще Ви отнеме около 10 минути.

7 февруари 2018
Най-новата организация започва работа 25 години след старта на първата компания в групата на Карол.

8 декември 2017
Форум СОФИЙСКИ ДИАЛОЗИ 22ро издание, 11-12 декември, 2017 г.

4 декември 2017
Стипендията е в размер на 1250 евро, които са необлагаеми. Тя се отпуска минимум за 6 и максимум за 12 месеца.
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria