Начало / Новини / Обществени науки / Семинар: "Съвременната философия"
Новини
23.2.2007
Семинар: "Съвременната философия"

организиаран от Института по история на науката, БАН и
Философски факултет на СУ

От 02 март, 2007 г. стартира нов философски семинар на английски език, който си поставя за цел да представи широк набор от философски теми, вариращи от епистемология, философия на науката, метафизика, онтология и история на философията до логика, философия на математиката, етика и естетика.

Основният мотив на организаторите е консолидирането на научна общност, обединена от правенето и обсъждането на философия на английски език.

По-детайлна информация може да намерите на официалния сайт на семинара: http://philosophy.sofiafilm.com. Освен програмата, информация за лекторите там може да следите и за помощни материали, видео архив и друга допълнителна информация.

Програмата на семинара се подготвя от Марина Бакалова, Васил Видински и Борис Грозданов. Очакват се гост-лектори от различни български изследователски центрове и от чужбина.

Форматът на семинарните лекции е следният:
- до 45 мин. изложение;
- 10 минутен коментар от дискутант;
- 10 мин. почивка;
- до 30 мин. обсъждане.

Семинарът ще бъде открит на 02 март от 19:00 ч. в 41 аудитория на Софийски университет (Ректората) с изложение на тема:

Епистемологичните проблеми при Майкъл Фрийдман

д-р Борис Грозданов от Института за философски изследвания, БАН

31 декември 2020
осолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование, както и за желаещи да специализират в областта на и

31 декември 2020
Посолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria