Начало / Новини / Селскостопански науки / "Интелектуална борса"
Новини
6.8.2007
"Интелектуална борса"

Уважаеми колеги,

На 4 и 5 октомври 2007г. в Букурещ (Румъния) ще се проведе Интелектуална борса (т. нар. Brokerage Event) на тема "Трансфер на технологии и иновации в полза на малките и средни предприятия". Повече подробности за предстоящата проява ще намерите на следния уеб-адрес: http://www.ipacv.ro/index.php?menu_id=551&idev=47

Интелектуалната борса се организира като съпътстваща проява на Международната изложба на изобретения, научни изследвания и нови технологии  INVENTIKA (http://www.expoinventika.ro/engleza) и на Букурещкия международен
технически панаир (http://www.tib.ro/engleza).

Проявата ще бъде свързващо звено между научните изследвания и техните крайни потребители от бизнеса и частния сектор и ще позволи да се популяризират нови високотехнологични процеси, услуги, патенти, лицензи и ноу-хау, както и да се получат компетентни консултации за финансирането, инвестициите, маркетинга и внедряването на научни постижения в различните сектори на икономиката. Активно ще се обсъжда и създаването на консорциуми за европейски и международни проекти, както и основаването на нови иновационни компании във върхови технологични области.

Както вероятно Ви е известно, напоследък румънските колеги са постигнали значителни успехи в утвърждаването на авангардни форми на управление на науката и разгърнато публично-частно партньорство в научните изследвания и иновационните дейности. Този полезен опит може да бъде ценен ориентир в нашата бъдеща работа.

Ако желаете да участвате в интелектуалната борса и да предложите Ваши професионални постижения на потенциални потребители и инвеститори, моля свържете се директно с румънските организатори:

E_mail adress: ; ;   
Web site: http://www.ipacv.ro / Events

За Организационния комитет:
Костадин ФИКИИН
Нац. контактно лице по "Храни, земеделие и биотехнологии" – РП7
Член на Европейската технологична платформа "Храни за живот"
ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СОФИЯ

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката

9 юли 2020
за престой на високо научно ниво в рамките на един месец, на докторанти, на млади научни работници и на утвърдени преподаватели и изследователи.

2 юли 2020
Катедра „Правни и хуманитарни науки“ към Стопанския факултет на Технически Университет-София ви кани на поредния теоретичен семинар, 20 – 21 октомври 2020 г.
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria