Начало / Новини / Обществени науки / Конкурс за млади европейски журналисти
Новини
21.11.2007
Конкурс за млади европейски журналисти

"Разширете своя кръгозор" – награда за млади европейски журналисти за отразяване на разширяването на ЕС

На 15 ноември 2007 ГД „Разширяване“ към Европейската комисия заедно с асоциацията Европейска младежка преса (European Youth Press) дадоха началото на конкурс за млади журналисти от цяла Европа. Целта на конкурса е да се насърчат младите журналисти да отразяват политиката на разширяване на Европейския съюз и да изразяват вижданията си за нея.

Млади журналисти на възраст от 17 до 27 години от всички държави-членки на ЕС, както и от страните кандидатки и потенциалните страни кандидатки (Западните Балкани и Турция), са поканени да представят за конкурса наскоро публикувана статия за разширяването на ЕС (публикувани в периода януари 2007 - 15 март 2008 година).

Участниците могат да се запишат в конкурса на специалния уебсайт на Комисията http://www.EUjournalist-award.eu. Там те могат също така да прочетат статии за политиката на разширяване на ЕС и да намерят интересна информация за журналистическата кариера. В края на конкурса през април 2008 година национални журита, съставени от представители на медиите, ще изберат за всяка страна статията победител и тези статии ще бъдат публикувани на уебсайта на конкурса. Всичките 35 победители ще бъдат поканени на общо посещение в Балканските страни и ще имат възможността да участват в заключителната конференция с представители на медиите от различни страни през юни 2008 година.

За контакти:
Krisztina Nagy: 0032.2.298.86.63
Noora Häyrinen: 0032.2.295.84.37

31 декември 2020
осолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование, както и за желаещи да специализират в областта на и

31 декември 2020
Посолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria