Начало / Новини / Обществени науки / Представяне на трети том от "Български музикален театър"
Новини
6.10.2008
Представяне на трети том от "Български музикален театър"

Български музикален театър. Постановчици. 1890 – 2005. София, Институт за изкуствознание, 2008, 816 с.

Автори: ст.н.с. І ст. д.изк. Розалия Бикс
ст.н.с. ІІ ст. д-р Анелия Янева
ст.н.с. ІІ ст. д-р Румяна Каракостова
н.с. І ст. д-р Миглена Ценова-Нушева

На 07 октомври 2008, 18.30 часа, в зала 2 на Централния дом на архитекта на ул. Кракра 11 изследователска група “Музикален театър” при Института за изкуствознание ще представи третата част на “Български музикален театър”. Мащабната поредица има за цел да съхрани паметта за стотиците творци, изградили и създали традиции в българския музикален театър. То е първото по рода си енциклопедично издание, което документира историята и приносите на отделните личности за българския музикален театър.

В последния, трети том са включени персоналии за 1371 личности – диригенти, режисьори, хореографи, сценографи, хормайстори и чужди постановчици, работили през периода 1890 – 2005 в музикалните театри на столицата и големите градове в България. В отделните статии е представен както биографичен материал за творците, така и произведенията, които те поставят в репертоарния афиш.

31 декември 2020
осолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование, както и за желаещи да специализират в областта на и

31 декември 2020
Посолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria