Warning: reset() expects parameter 1 to be array, null given in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 6 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 7 Warning: reset() expects parameter 1 to be array, null given in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 12 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/casbgwwl/public_html/phdgate.net/include/functions.php on line 13 Новини
 
Начало / Новини / III Национален конкурс за есе
Новини
26.3.2009
III Национален конкурс за есе

III НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ-

Биотехнологичен Информационен Център на АгроБиоИнститута София обявява Национален Конкурс за есе, в който може да участват ученици, студенти и докторанти. Предлагаме за разработване следните теми:

- КАК БИОТЕХНОЛОГИИТЕ ПРОМЕНЯТ НАШЕТО ЕЖЕДНЕВИЕ ?

- КОНВЕНЦИОНАЛНО, БИОТЕХНОЛОГИЧНО И ОРГАНИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ?

- БИОТЕХНОЛГИИТЕ – ТЕХНОЛОГИИ НА БЪДЕЩЕТО ИЛИ БЪДЕЩЕ ЗА БИОТЕХНОЛОГИИТЕ

- ЗЕМЕДЕЛИЕ И БИОТЕХНОЛОГИИ

Уважаеми участници,
Надяваме се във вашите разработки да усетим информираното ви отношение към значението на съвременните биотехнологии за земеделието и изхранването на света! Без ограничения за дължината на текста или изисквания към оформлението на изложението! Ще се поощрява самостоятелността, авторското отношение и достоверността на ползваните факти.

Съвременните научни постижения с гигантски крачки навлизат в ежедневието на Планетата. Пред очите ни и с наше участие, животът на хората се променя. Това е особено важно днес – в условията на криза, на глобални промени в климата и растящ недостиг на храни и суровини! Проблемите ясни! И все пак – решенията, които се предлагат, не винаги се приемат еднозначно.

Както и досега, Комисия от експерти от научни институти и държавни организации ще оцени разработките и ще раздаде награди и поощрения. Класираните есета ще бъдат допълнително наградени, като те и техни преводи ще бъда публикувани на сайтовете на BIC, на Черноморската Асоциация по Биотехнология (BSBA) и на Българската Асоциация поБиотехнология (BAB).

Срокът на Конкурса е 23 март – 15 май. Официалното обявяване на резултатите и тържественото връчване на наградите ще стане на 3 юни в сградата на Билогическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”.

Изпращайте материалтите си в електронен вид на следните е-майл адреси: .
Биотехнологичен Информационен Център на АБИ:
Д-р Димитър Джилянов Калоян Костов
УСПЕХ !!!

3 октомври 2018
22 март 2019 г., Софийски университет Св. Климент Охридски (СУ), Театър „Алма Алтер“

3 октомври 2018
22 март 2019 г., Софийски университет Св. Климент Охридски (СУ), Театър „Алма Алтер“

30 март 2018
Предприемчиви ли са българските млади учени? Търсят ли финансиране за научната си работа? Стремят ли се да доведат до реализация научния си продукт? Обмислят ли възможности за собствен бизнес или кариера в корпоративния сектор?

21 февруари 2018
Тази анкета на Фондация Карол Знание ще ни помогне да организираме подходящи обучения и да създадем нови възможности за амбициозни млади български учени, които искат да видят реализирани своите научни проекти. Ще Ви отнеме около 10 минути.

7 февруари 2018
Най-новата организация започва работа 25 години след старта на първата компания в групата на Карол.
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria