Начало / Новини / Обществени науки / "Регионално/градско развитие и култура"
Новини
22.4.2009
"Регионално/градско развитие и култура"

Публична лекция и дискусия в четири части

Тема 1: Новите музеи за съвременно изкуство в Източна Европа – изследване върху примерите на Талин, Загреб, Будапеща и др.

Лаура Пиерантони (Politecnico di Milano) ще представи резултатите от изследване върху новите музеи за съвременно изкуство в Централна и Източна Европа, включително как и защо са създадени, как е финансирано тяхното изграждане, каква е тяхната архитектура и връзка с градската среда и т.н.

Тема 2: Проектът „Panopticons” – един английски пример за възстановяване (regeneration) и местно развитие със средствата на съвременното изкуство.

Ник Хънт (Mid Pennine Arts, Великобритания) ще разкаже и ще покаже множество снимки от проекта „Panopticons” (http://www.panopticons.uk.net/) – уникален и амбициозен проект целящ местно развитие чрез издигането на серия от мащабни скулптури в Източен Ланкашир, които успяват да привлекат интереса на туристите и на местните хора.

Тема 3: Ливърпул – Културна столица на Европа. Изследване на ефектите върху града и региона.

Доктор Беатрис Гарсия (University of Liverpool) ще разкаже за резултатите от изследването „Impacts 08 - The Liverpool Model”, което прави оценка на дългосрочните културни, социални, икономически и екологични ефекти от избирането на Ливърпул за културна столица на Европа през 2008 г.

Следва отворена дискусия с въпроси към лекторите и коментари от преподаватели, изследователи и практици.

Кога: 28 април (вторник), от 18 до 20 часа
Къде: Новата конферентна зала на Софийския Университет (ет. 2, вход откъм ул. "Шипка")

Организатори: Фондация за градски проекти и изследвания и Катедра „Теория и история на културата”, СУ

В рамките на европейски семинар „Регионално/градско развитие и култура” – http://www.sofiaworkshop.org/

Вход свободен за всички заинтересовани!

31 декември 2020
осолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование, както и за желаещи да специализират в областта на и

31 декември 2020
Посолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria