Начало / Новини / Обществени науки / Стаж за българи в Съда на Европейския съюз
Новини
19.7.2010
Стаж за българи в Съда на Европейския съюз

Краен срок за кандидатстване: 31 август 2010 г.

Конкурсът се обявява от Българската асоциация за европейско право. Стипендията предоставя възможност за провеждане на съдебен стаж с продължителност от 1 месец в кабинета на съдия Александър Арабаджиев в Съда на Европейския съюз.

Стажантът ще участва непосредствено в работата на кабинета, ще помага за подготовката на съдебни заседания, ще извършва правни анализи в областта на правото на ЕС, ще работи по конкретни дела и казуси, ще помага в работата на реферандерите.

Кандидатите трябва да следват или да са завършили висше юридическо образование в България, да владеят отлично френски език, да имат добри познания в областта на правото на ЕС, да представят кратък правен анализ (до 15 страници) на тема "Достъпът на физически и юридически лица до Съда на ЕС след Договора от Лисабон". Те трябва да изпратят още автобиография и мотивационно писмо.

Стипендията покрива двупосочен самолетен билет, квартира в Люксембург и джобни.

Документите се изпращат на електронна поща: info@bael.eu.

За повече информация натиснете тук.

31 декември 2020
осолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование, както и за желаещи да специализират в областта на и

31 декември 2020
Посолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria