Начало / Новини / Технически науки / Международната школа по вакуумни, електронни и йонни технологии
Новини
13.9.2011
Международната школа по вакуумни, електронни и йонни технологии

В периода 19-23 Септември в курортен комплекс Слънчев бряг, хотел „Есперанто” ще се проведе 17-то издание на Международната школа по вакуумни, електронни и йонни технологии /ВЕЙТ/.

Школата ВЕЙТ е научно мероприятие с над 32-годишна история и защитено място в редицата на престижните международни научни конференции по дадената тематика. Организатор на форума е Институтът по електроника, а съорганизатор за настоящата година е Факултетът по приложна физика, Технически университет на Айндховен, Холандия.

На тазгодишната сесия на школата, лекции ще изнесат 23 изтъкнати учени от Англия, Белгия, България, Германия, Гърция, Дания, Румъния, Русия, САЩ, Сърбия, Турция, Франция, Холандия, Чехия, Швейцария и Швеция. Участниците в школата ще представят за обсъждане свои оригинални научни резултати на три постерни сесии около 60 доклада и 14 устни доклада на млади учени.

http://www.veit.dir.bg/

31 декември 2020
осолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование, както и за желаещи да специализират в областта на и

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката

9 юли 2020
за престой на високо научно ниво в рамките на един месец, на докторанти, на млади научни работници и на утвърдени преподаватели и изследователи.
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria