Начало / Новини / Селскостопански науки / III Национален конкурс за есе
Новини
26.3.2009
III Национален конкурс за есе

III НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ-

Биотехнологичен Информационен Център на АгроБиоИнститута София обявява Национален Конкурс за есе, в който може да участват ученици, студенти и докторанти. Предлагаме за разработване следните теми:

- КАК БИОТЕХНОЛОГИИТЕ ПРОМЕНЯТ НАШЕТО ЕЖЕДНЕВИЕ ?

- КОНВЕНЦИОНАЛНО, БИОТЕХНОЛОГИЧНО И ОРГАНИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ?

- БИОТЕХНОЛГИИТЕ – ТЕХНОЛОГИИ НА БЪДЕЩЕТО ИЛИ БЪДЕЩЕ ЗА БИОТЕХНОЛОГИИТЕ

- ЗЕМЕДЕЛИЕ И БИОТЕХНОЛОГИИ

Уважаеми участници,
Надяваме се във вашите разработки да усетим информираното ви отношение към значението на съвременните биотехнологии за земеделието и изхранването на света! Без ограничения за дължината на текста или изисквания към оформлението на изложението! Ще се поощрява самостоятелността, авторското отношение и достоверността на ползваните факти.

Съвременните научни постижения с гигантски крачки навлизат в ежедневието на Планетата. Пред очите ни и с наше участие, животът на хората се променя. Това е особено важно днес – в условията на криза, на глобални промени в климата и растящ недостиг на храни и суровини! Проблемите ясни! И все пак – решенията, които се предлагат, не винаги се приемат еднозначно.

Както и досега, Комисия от експерти от научни институти и държавни организации ще оцени разработките и ще раздаде награди и поощрения. Класираните есета ще бъдат допълнително наградени, като те и техни преводи ще бъда публикувани на сайтовете на BIC, на Черноморската Асоциация по Биотехнология (BSBA) и на Българската Асоциация поБиотехнология (BAB).

Срокът на Конкурса е 23 март – 15 май. Официалното обявяване на резултатите и тържественото връчване на наградите ще стане на 3 юни в сградата на Билогическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”.

Изпращайте материалтите си в електронен вид на следните е-майл адреси: .
Биотехнологичен Информационен Център на АБИ:
Д-р Димитър Джилянов Калоян Костов
УСПЕХ !!!

31 декември 2020
осолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование, както и за желаещи да специализират в областта на и

31 декември 2020
Посолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria