Начало / Новини / Стипендии за докторанти в напреднала фаза
Новини
11.11.2009
Стипендии за докторанти в напреднала фаза

Фондацията "Америка за България" ( http://www.americaforbulgaria.org) обявява конкурс за докторанти, зачислени в български институции за висше образование.

Описание на програмата

Програмата ще подкрепи едномесечно изследване на кандидата, свързано с темата на неговата дисертация, в Американския институт за класически изследвания в Атина ( http://www.ascsa.edu.gr/) или Американския изследователски институт в Турция, Истанбул или Анкара ( http://ccat.sas.upenn.edu/ARIT/). Очакват се проекти от полето на историята и археологията. Кандидатите, чийто теми изискват работа едновременно в Гърция и Турция могат да кандидатства за двумесечна стипендия (по един месец за всяка държава).

Стипендията

Тя достига сумата от $ 2900 на месец, което включва настаняване в Институтите, обслужване, пътни разходи и дневни на стойност $ 600 на месец (покриване на лични нужди и други текущи разходи, свързани с работата - фотокопиране, например.

Условия за кандидатстване

В конкурса могат да участват българи докторанти, зачислени в българска институция за докторска степен (университет или институт). Въпреки че приоритет ще имат докторанти пред защита, документи могат да подадат и други напреднали в изследването си млади учени. Отличното владеене на английски е изискване. Знанието на съвременен турски или гръцки ще е предимство. Подбрани кандидати ще бъдат интервюирани в Американския изследователски център в София (http://www.einaudi.cornell.edu/arcs).

Кандидатстване

Пакетът от документи включва на английски:
1. Формуляр
2. Описание на проекта (до две страници)
3. CV
4. Две препоръки

Крайният срок за подаване на документите е 21-ви декември 2009 г. Разглеждането на кандидатурите ще започне веднага и до края на декември се очаква да бъдат обявени резултатите. Документите трябва да се подадат в разпечатана форма до:

Program Coordinator,
American Research Center in Sofia,
75 Vasil Petleshkov St.,1510 Sofia,
Bulgaria, or e-mailed to:

За повече въпроси може да пишете на:

31 декември 2020
осолството на Швейцария в България в сътрудничество с Център за академични изследвания София (https://cas.bg) обявява ежегодния си конкурс за стипендии за български граждани, завършили висше образование, както и за желаещи да специализират в областта на и

18 декември 2020
в рамките на международна програма на DBU. Отпускат се минимум за 6 и максимум за 12 месеца.

12 октомври 2020
Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки.

27 юли 2020
Отворено е кандидатстването за третото издание на програмата Предприемачи в науката

9 юли 2020
за престой на високо научно ниво в рамките на един месец, на докторанти, на млади научни работници и на утвърдени преподаватели и изследователи.
 
 
© 2003. Всички права запазени.
Дизайн и разработка на Webfactory Bulgaria